Informacion i Fundit

Filluan regjistrimet për vitin shkollor 2013-2014.

Botimet

Botimi më i fundit i gjimnazit
"Faik Konica".
"Faik Konica, Për ju gjimnazistë"

Programi mësimor

Gjimnazi "Faik Konica" ofron një program mësimor të avancuar dhe kushte bashkohore në mësimdhënie.

 
  Rreth nesh  
   
Frymëzimi i emrit dhe i logos

Gjimnazi e mori emrin “Faik Konica” për të vlerësuar punën atdhetare të tij, por sidomos si figurë frymëzuese për gjimnazistët tanë për faktin që ka qenë i vetmi shqiptar që ka mbaruar masterin (Master of Arts) në Universitetin e Harvardit me të gjitha notat A me yje (”Summa cum laude”).

Logoja e gjimnazit “Faik Konica” paraqet një libër me fletë të kuqe dhe të zeza për të treguar frymëzimin kombëtar që duhet të ketë kjo shkollë; një pendë pëllumbi - simbol i shkrimit dhe i paqes.

Tek shkrimi “F@ik Konica” simboli @ tregon nivelin e teknologjisë së informacionit në ditët tona, ndërsa © tregon pronësi intelektuale origjinale, që frymëzon secilin gjimnazist të zhvillojë dhe të mbrojë origjinalitetin e vet.
Na kontaktoni:
Adresa: Rruga "Myslym Shyri"
 (20 metra para karburantit Alpet )
Tel/Fax:
Drejtori: +355 4 2426564
Sekretaria: +355 4 2426335
9-Vjecarja:+355 4 2426726
Website: www.faikkonica.edu.al

Përse Tirana ka nevojë për një gjimnaz si "Faik Konica"

Sepse ende vendet e para janë të pazëna nga ndonjë shkollë private shqiptare.
Nga ana ndërtimore, në gjimnazin “Faik Konica” çdo nxënës do të ketë në përdorim mesatarisht 10 m2 ndërtim (normë e BE), sallë çlodhjeje, bibliotekë, holle tepër të gjëra, dy palestra dhe klasa të mëdha. Edhe për nxënësit paraplegjikë funksionon një ashensor i veçantë.
Shkolla ka një sistem monitorimi me kamera audiovizive që garanton:siguri, cilësi në mësimdhënie dhe informacion të gjerë për prindërit në çdo moment dhe ndjekjen e mësimeve nga shtëpia përmes internetit, në rastet kur nxënësi mungon me arsye.
Nga pikëpamja psikologjike nxënësit do të jenë mjaft të motivuar duke punuar me një staf mësuesish jo vetëm të pregatitur në lëndën e tyre, por edhe mjaft dashamirës dhe mbështetës.

Nxënësit e “Faik Konicës” do të përzgjidhen dhe ky fakt krijon tek secili nxënës atë mjedis njerëzor që i përshtatet më mirë se kudo tjetër.
Gjimnazi “Faik Konica” dëshiron të marrë nxënës që i kanë vendosur vetes një qëllim për t’u arritur në jetë.
Fjala gjimnaz shpesh të kujton ftohtësinë e dijes shkencore që transmetohet brez pas brezi, por gjimnazi “Faik Konica” dëshiron të ecë drejt një rruge që nxënësve u jep mbështetje më të madhe edhe drejt botës së artit dhe të sportit, duke i bërë shpirtrat e tyre të ndjeshëm ndaj të bukurës dhe duke u dhënë trupave të tyre bukurinë fizike.

Avantazhet Si tė regjistrohem? Kontakt Programi mėsimor Aktivitetet Synimi
Adresa: Rruga "Myslym Shyri"
 (20 metra para karburantit Alpet )
Tel/Fax:
Drejtori: +355 4 2426564
Sekretaria: +355 4 2426335
9-Vjecarja:+355 4 2426726
Website: www.faikkonica.edu.al
   

Copyright © 2012 Faik Konica Të gjitha të drejtat e rezervuara